Toerist in eigen stad
Door: Liedeke
Blijf op de hoogte en volg Liedeke
06 April 2006 | Duitsland, Berlin
Zaterdagochtend kwam het gezelschap aan en we zijn meteen begonnen met een stevige stadswandeling. De gids loodste ons lang de Brandenburger Tor, de Rijksdag, Checkpoint Charlie en het Museuminsel. Tussen de regels door, op een morsig pakeerplaatsje, vertelde hij ook nog dat dááronder de resten van Hitlers bunker zich bevonden. Het verhaal kende ik al in grote lijnen, maar mijn gasten waren zeker onder de indruk, en zo hoort het.
Zondagmorgen waren we al vroeg op de Rijksdag, samen met een uniek Nederlands reisgezelschap. Allemaal 50 of ouder en alleen maar klagen. Waarom zijn hier maar twee wc’s? Waarom kunnen we hier geen koffiedrinken? Vind je ook niet dat die koepel eigenlijk ontzettend tegenvalt? En trouwens, wat waait het hier hard…Heerlijk, ik voelde me helemaal thuis. En heb ondertussen lekker mijn mond gehouden, er zijn ook mensen waar je niet bij wil horen.
Aan het eind van de middag gingen Martje en Liesbeth met hun vrienden weer terug naar Göttingen. In iets meer dan 24 uur hebben we heel veel Berlijn gedaan en zijn we ook weer goed bijgepraat. En heb ik eindelijk eens scherper gekeken naar die bijzondere stad waar ik nu woon. Kom dus vooral langs allemaal! Buiten dat het ontzettend gezellig is, geef je mij dan gelegenheid om toerist te zijn in eigen stad!
06 April 2006 - 19:07
Mama:
Lieve liedeke
Volgens mij zijn wij jou volgende nederlandse gasten. Als ik dit verhaaltje lees verheug ik me er nog veel meer op om jou als gids te hebben.Misschien is het iets voor jou als tolk op te treden bij die leuke nederlandse reisgezelschappen. Dit doet mij denken aan een terrasje in Hattem op een warme zomerdag. Weet je het nog? Wat hebben we gelachen.Liefs mama -
06 April 2006 - 20:47
Liselotte:
Ik wou langs komen maar t mocht niet :/ anyways, ik weet nog niet of t in juni gaat lukken, aangezien ik zo'n beetje de helemaand tentamens heb.
Congres is al in twee weken, stuur je dus wel weer n mail als t voorbij is (heb ik ook weer tijd :))
Veel plezier met toeristje spelen!
X Lies -
07 April 2006 - 14:53
Veldhof M:
Heej Liedeke!
Had je site weer eens teruggevonden. Zo te horen vermaak je je prima, kan ook niet anders in die superstad! Tja...verder weinig te melden, maar ook weer veel. Doe nog steeds GS, maar dit semester alleen ESG, anders wordt het teveel met mijn BDK-vakken erbij.
Ben trouwens wel net een weekje bij Alexander N. langsgeweest in Linz, Oostenrijk. Die heeft het ook prima voor elkaar!
Veel plezier nog en lief zijn in Berlijn :D! -
07 April 2006 - 15:07
Fetsje:
Klinkt erg uitnodigend. Ga eerst volgend weekend de kunst van het liften afkijken bij Elmer, we gaan samen naar Rouen. Als dat goed gaat, ben ik misschien in no time bij je ;) X Fets
Oja, je bordeelbed (foto op Lies haar weblog) vond ik erg schokkend! Dit had ik natuurlijk niet van zo'n net meisje verwacht :D -
08 April 2006 - 13:13
Lieke:
Schandalig! Ik nodig je bij deze uit om samen de martinitoren te beklimmen als je weer in Groningen bent (...heb ik ook nog nooit gedaan :$ ) En ik ben het helemaal met Fetsje eens: dat bordeelbed is schokkend!:P -
08 April 2006 - 16:29
Thialda:
Hèhè, eindelijk de schade van de afgelopen tijd ingehaald en al je berichtjes gelezen. Het is ook zo langzamerhand zo'n oerwoud aan 'waarbenjij.nu's dat ik soms door de weblogs de berichtjes niet meer zie, haha! Blij dat je het net als al die anderen naar je zin hebt, ondanks de nodige hobbels enzo. Ook in Duitsland kan het leven kennelijk leuk zijn, gnagna... Ennuh, wat betreft die paaldansactie van je, ik ben supertrots op je, Geile Godelieve Petronella Maria Liedeke!! ;-) O jee, 'dein Vater' leest dit natuurlijk ook... :-) Dikke kus! -
08 April 2006 - 17:58
Daan:
Zozo, jij kent de toeristische attracties van Groningen dus nog niet. Ik ben de beroerdste niet zoals je weet, dus ik zal je na terugkomst de Grote Markt wel een keer laten zien. Daar moet je echt een keer geweest zijn!
Ik begrijp dat je de komst van bekenden aangrijpt om de toeristische trekpleisters langs te gaan. Bij mijn/onze komst in juni zal daar helaas geen mogelijkheid voor zijn. Dan staat namelijk een uitgebreide verkenning van de 'Bierstubes' op het programma. Prosit!
Liefs Daan. -
08 April 2006 - 20:53
Dries:
Ha Liedeke,
wat heerlijk dat Daan me zo'n voorzet voor open doel geeft, dat 'Bierstube'-plan spreekt me namelijk enorm aan! Zo te horen had dat Nederlandse gezelschap een groot hotelbongehalte of niet? Heb je Ruud toevallig ook gesignaleerd??
Nog snel ff een reactie op het bericht van Bels (Martin dus): Kun je de volgende keer een bijlage meesturen waarin die afkortingen verklaard worden??
groet,
Dries -
09 April 2006 - 19:44
?:
hebben ze bij bels ook uitsmijters -
09 April 2006 - 20:00
Opa:
Liedeke, opa is zwaar teleurgesteld want het reisgezelschap waar jij zo op af geeft komt uit Delden. Het zangkoor van de Blasiuskerk is daar namelijk op toernee geweest. En mij bereikte het gerucht dat er een nederlandse studente in de buurt rondzwierf. Liedeke, zo zie je maar weer, de wereld is klein. Ik ben hedenmorgen ook nog bij Hans geweest toen hij mij de wonderbaarlijke mededeling deed dat hij voor het eerst kennis heeft gemaakt met zijn oom heo! Nooit eerder gezien. Hans was nog onder de indruk. Met hartelijke groeten, opa. -
09 April 2006 - 20:07
Anneke:
Oei Liek, nooit op die prachtige martinitoren geweest, dan doe je toch iets fout. Bij terugkomst is dat het eerste wat ik met je ga doen! Afgesproken? -
11 April 2006 - 20:08
Marlous:
Ha die Liedeke!
Ik vroeg me af of je vanavond wel de aflevering gezien hebt van 'In aller Freundschaft'?!?!? Dat MAG je niet missen natuurlijk! Met onze mooie PIA en one geweldige duitse JOHAN. (DER Johan zelfs!). Hahhahaha. Zou hij in de serie kunnen schaatsen? Of zou die net als hengelose Johan's voornamelijk op de computer zitten? ... Het is maar goed dat we niet meer naar die ijsbaan gaan. Al mis ik die uurtje nog wel eens. Zeg, is er trouwens een mooie ijsbaan in Berlijn? Want eeeh lente en zomer is het hier nog steeds niet. De voorspellingen voor Het Basel-Pasel-weekend zijn ook niet al te best. Hopelijk heb jij het beter in Dresden! Heel veel plezier alvast!
Liefs en bis bald!
Lous -
11 April 2006 - 22:47
Dein Vater:
Lieve Liekie
Toch een aardige gedachte dat ik als oud-Utrechter wel de Martinitoren maar nooit de Dom heb beklommen. Daar staat tegenover dat we wel samen de St. Jan in Maastricht hebben bedwongen. Leuke opmerkingen voor een website over je Berlijnse avonturen.
Die alleen maar heviger gaan worden, vrees ik. De opmerkingen van Dries de Salamandervriend doen het ergste vrezen. Zou híj misschien zo'n leip oranje helmpje hebben? -
11 April 2006 - 22:47
Dein Vater:
Lieve Liekie
13 April 2006 - 05:46
Laurie:
Wat grappig dat je ook voor een half jaar in Berlijn zit. Ik had al gehoord dat de HU relatief niet zoveel Nederlander heeft. Wij zijn namelijk met gigantisch velen :)
Leuk!
Jij hebt ook nog niet geschreven over al de bureaucratie hier. Ongelovelijk, maar moeilijk op papier te zetten. En trouwens de verhalen over het uitgaan zijn toch veel leuker ;)en het leven hier!
groetjes -
14 April 2006 - 15:46
Arjen:
Tja... na mijn eerste snelle reactie is deze een beetje aan de late kant, maar leuk om de verhalen te lezen! Heel veel plezier nog verder en niet vergeten af en toe nog even de toerist uit te hangen!!!
Groetjes Arjen -
15 April 2006 - 11:18
Thomas, Elmer En Fetsje:
Lief dat je een sms stuurde! We hebben Rouen in 1 dag bereikt, ging erg goed. Nu op Thomas zijn riante kamer (6 m2) met balkon! Gaan zo de mooie industriestad in, zijn erg benieuwd... -
17 April 2006 - 09:45
Sharon:
he liedeke,
hoes`t? leuke foto van het paaldansen iets voor lourdes???? haha heel veel plezier
liefs sharon