Gutemorgen, Liedeke Morssinkhof, NOS Nachrichten
Door: Liedeke
Blijf op de hoogte en volg Liedeke
21 Januari 2007 | Duitsland, Berlijn
Om daar maar meteen op te antwoorden: het gaat goed bij de NOS! Natuurlijk is het even wenen de eerste weken, maar ik voel me er steeds meer op mijn plaats. Want het is wel de beste stageplek die ik had kunnen kiezen. De hele dag in het nieuws zitten, informatie bij elkaar sprokkelen, mee naar persconferenties, dat past bij mij en dat hoort bij mij. Meer dan beleid maken bij de ambassade of een boekje schrijven voor een museum, opties die er ook waren.
Het grappigste zijn nog wel de talrijke telefoongesprekken die ik heb met allerlei mensen. Het verschilt wat dat betreft niet veel van daten in de kroeg, want ook hier gaat alles om die openingszin: “Gutemorgen, Liedeke Morssinkhof, NOS Nachrichten”. Als je vertelt dat je van de Nederlandse radio en tv bent, zwaaien de deuren letterlijk voor je open. Burgemeesters, juristen, politici, al die mensen die je in het dagelijks leven nooit te spreken krijgt, komen meteen aan de telefoon. Zodat je weer een stap verder komt met het vergaren van informatie, waar Margriet Brandsma en Jacques Schmitz later op de dag hun reportages op baseren.
Ondertussen krijgt ook het sociale leven hier steeds meer vorm. Over mijn huisgenoten sprak ik al eerder, met wie we vanavond weer een huisetentje hebben. Daarnaast is ook Liesbeth inmiddels in Berlijn gearriveerd, zodat ik nu ook een Nederlandse partner-in-crime heb bij het ontdekken van Berlijn bij dag én nacht. Als werkenden wagen wij ons op vrijdag en/of zaterdag tussen onze soortgenoten in de clubs en op de feestjes. Zou die openingszin daar ook zo’n effect hebben?
21 Januari 2007 - 12:32
Sander:
Klinkt goed!
Soortgenoot in Nederland kijkt uit naar uitgaanstips in Berlijn...;-) -
21 Januari 2007 - 13:14
Liselotte:
Super dat je veilig aangekomen ben, en je je weer thuis voelt (zien we je nog wel weer terug?). Hier vooral veel tentamen en scriptie stress (en storm natuurlijk). Geniet van je stage en alles er om heen, het gaat vaak veel te snel weer voorbij. En doe Liesbeth de groeten.
Liefs Liselotte -
21 Januari 2007 - 14:26
Daan:
Goed verhaal wederom!
'Gutemorgen, Liedeke Morssinkhof, NOS Nachrichten', inderdaad meer dan kansrijk in de kroeg. Tenzij je 's middags of 's avonds in de kroeg staat, dan klinkt 'Gutemorgen' wel een beetje lullig...
Maar verder kan ik me niet voorstellen dat er één Günther is die niet bezwijkt voor dergelijke mooie woorden... -
21 Januari 2007 - 14:40
Fetsje:
Advies van een ervaringsdeskundige:
Zorg ervoor dat je genoeg over je stage op je blog zet! Ik hoorde van mijn broers dat er bij ons thuis al gesproken wordt over 'ontsporing' en 'teveel het nachtleven verkennen'. Vooral mijn vader lijkt te denken dat mijn onderzoek nog niet eens opgestart is en dat ik niets anders doe dan pinten drinken. Serieuze stukken op mijn weblog zijn al te laat om het wantrouwen weg te halen. Maak dus niet dezelfde fout! ;)
ps: het wantrouwen is natuurlijk niet terecht. Ik ben een ontzettend hardwerkende student ;) -
21 Januari 2007 - 15:48
Annejet:
Ha liedeke! Ik hou de internet-site van de NOS in de gaten hoor. Zo leer ik nog eens wat over scientology in berlijn! Zet 'm op! liefs, Annejet -
21 Januari 2007 - 19:04
Mirjam.:
Als er reportages op tv zijn die Margriet Brandsma inspreekt en/of in beeld is kijk ik of je niet stiekum over haar schouder meekijkt zodat ik een glimp van je opvang. Maar nee hoor! Succes en geniet.
22 Januari 2007 - 10:04
Anne:
He liedeke!
Bellen is helaas niet gelukt dit weekend, gelukkig heb je deze pagina en de msn! succes met het vergaren van de informatie, staat er alweer een stukje van jou op de nos website?? spreek je snel X anne -
23 Januari 2007 - 14:01
Liesbeth:
Echt super voor je dat je een stageplek gevonden hebt die zo goed bij je past! Vind het echt geweldig dat we nu samen in Berlijn zitten, 's avonds even bij kunnen kletsen en de stad onveilig kunnen maken natuurlijk! :)
Tot vanavond!
Liefs,
Liesbeth -
24 Januari 2007 - 20:26
Lous:
Hoi Thesjuw!
Bellen is helaas even niet gelukt maar probeer het morgen of vrijdagavond even oke? Ik kan je ook wel bellen bij de NOS! Eens kijken of je dan ook opneemt met je genoemde openingszin ;) Wel masterlijk trouwens om dat eens uit te proberen in de kroeg als openingszin! Whihiiii! Fijn dat Liesbeth is gearriveerd, anders zou ik haast nog gaan denken dat je het Nederlands verleert! ... ;)
Begint het in Berlijn nu ook kouder te worden? Ik hoopte stiekem al dat we aankomend weekend konden schaatsen op natuurijs, maar helaas... dat zit er weer niet in. Jammer jammer jammer! In Haaksbergen wordt trouwens wel een of andere wedstrijd geschaatst, op een opgespoten baan (dat dan weer wel).
Hou je ons op de hoogte als er weer iets van jou op de NOS-site staat?! Ben alweer benieuwd naar een nieuw verhaal! Henig an! En tot gauw! Liefs, Lous -
30 Januari 2007 - 23:07
Ruth:
he gave verhalen joh! maak je Berlijn even goed onveilig?????
liefs Ruth -
31 Januari 2007 - 02:43
Karly:
Klinkt goed Thes! Keep up the good stuff! Zie je al helemaal rondwandelen daar op de redactie, net wat je zelf zegt - daar ben jij gewoon helemaal op je plek! Wel wat anders dan hoofdredactie van 'de HEET', haha. Al spannende dingen gebeurd in het Duitse nachtleven? Wil alles weten, dat snap je - VOORAL de details ;) Have fun en doe geen dingen die ik ook niet zal doen... Dikke knuf, Karlijn -
01 Februari 2007 - 17:28
Wieger:
He lieverd,
wat een prachtige site. Weet niet goed wat ik allemaal zeggen moet. Laat ik beginnen met het belangrijkste: ik heb vanmorgen weer vers brood gehaald bij de Super. Dat is er trouwens in de aanbieding. Dus... Daarnaast ben ik natuurlijk gisteren weer naar de tennistraining gegaan. Vooral mijn backhand liep lekker. Voor de rest hoor je nog van me.
Succes nog,
Wieger -